Állást keresel? Kérd a profi HR-es segítségét!
Beszélgetés Timár Krisztina HR-vezető és karrier tanácsadóval

Timár Krisztinával egy rendezvényen ismerkedtem meg. Akkor még nem is sejtettem, hogy ilyen rövid időn belül ismét találkozunk, de amikor eldöntöttem, hogy inspiráló vállalkozó nők sztorijának külön blogot indítok, elsők között ő jutott eszembe. Kriszta HR- vezető és karrier tanácsadó. A szakmában óriási tapasztalattal rendelkezik, több platformon is elérhető, és készséggel segít az álláskeresőknek, sőt 2019-től a HR-eseknek is tart tréningeket.  Több éve vezet blogot a témában, ahogy ő maga meséli kezdetben csak úgy segítségképpen indította el az első blogját, azzal a céllal, hogy hátha van legalább néhány olvasó, akinek jól jön az általa közzétett tartalom. Ma már egy elegáns weboldal részeként olvashatod blogbejegyzéseit, az oldalán sok hasznos tippet, praktikus megoldást találsz, ha éppen egy új állást szeretnél megpályázni.

Ha azonban konkrét információra van szükséged, akkor személyes konzultációra is be tudsz hozzá jelentkezni. Az biztos, hogy a segítségével felkészülten érkezel majd az állásinterjúra. Az önéletrajzod, és a motivációs leveled pedig biztos, hogy kifogástalan lesz.

untitled_design_4_1.png

Kriszta úgy lett vállalkozó, hogy fokozatosan csoportosította át a feladatait. Kezdetben munka mellett, azaz munka után és hétvégéken is azzal foglalkozott, hogy blogposztokat írjon, az általa közzétett tudásanyagot bővítse. Az évek múltával azonban úgy döntött, hogy a teljes munkaidőt részmunkaidőre váltja, eleinte ez azt jelentette, hogy heti négy napot dolgozott alkalmazottként. Ma már hetente két napot tevékenykedik a munkahelyén, amit elmondása szerint nagyon szeret, a többi napon pedig a saját projektjeit gondozza.

Egyébként Kriszta, ahogy ő fogalmaz "diplomahalmozó".:) Bátran beszélgethetsz vele filozófiáról, de a szociológia is hazai pálya számára. A HR-eskedést nem tanulta hivatalosan, viszont a tanulmányai elvégzését követően erre a pályára került, így ma egyáltalán nem érzi annak a hiányát, hogy ilyen jellegű végzettséggel pont nem rendelkezik. Sőt, elmondása szerint sokat profitál abból, amit az egyetemi padokban tanult, ugyanis könnyen tud perspektívát váltani, ami igazán hasznos a személyes konzultációk alkalmával, és ezt én is érzem, miközben az Urbanfood (kávézó és közösségi iroda) egyik asztalánál beszélgetünk. Könnyed, naprakész, magabiztos és érdeklődő.

Hogy egy kicsit jobban megismerd, jöjjenek most az ő szavai.

timarkrisztaval.jpg

 

Melyik az a része a munkádnak, amit a legjobban szeretsz, mi tölt fel?

"A legjobban a személyes konzultációkat szeretem, mert ilyenkor vagyok a legnagyobb hatással az ügyfeleimre. A legtöbben karrier tanácsért, egy jó önéletrajzért, vagy azért jönnek hozzám, hogy felkészítést kapjanak az állásinterjúkra. De miközben ezekkel foglalkozunk, mindig lelki síkon is változás történik. A beszélgetésünk végére kivétel nélkül mindenkin látom, hogy újra visszatért az önbizalma, csillog a szeme, és tele van lendülettel. Ha új állást keresel, ez nagyon fontos, és szeretem érezni ezeket az átfordulásokat, én is feltöltődők tőlük."

Mi az, amit egy kezdő vállalkozónak tudnál javasolni?

"A kezdő vállalkozóknak három dolgot is javasolok.

Az egyik a kitartás, mert nehézségek mindig vannak egy vállalkozásban, erre fel kell készülni. Ha csak az Instán követsz példaképeket, akkor azt fogod látni, hogy mindenkinek milyen jól megy, és mindenki milyen vidám. De valójában minden sikeres vállalkozásért meg kell küzdeni, úgyhogy ha épp rosszul megy, nem szabad elkeseredni. Ahogy a mondás tartja, felállsz, megigazítod a koronád és mész tovább.

Aztán, ami szerintem nagyon fontos, hogy tanulj, képezd magad folyamatosan. Ez a gondolat nagyon trendi manapság, mégis csak nagyon kevesen veszik komolyan. Egy vállalkozónak kismillió dologhoz kell értenie, és itt a szakmáján felüli dolgokra, elsősorban az online marketingre gondolok. Néha én is besokallok attól, hogy mennyi mindent kell megtanulnom, a szövegíráson át a videókészítésen és vágáson keresztül a különböző marketing szoftverek használatáig. De, ha ezeket nem csinálnám, egyszerűen lemaradnék, és simán beelőzne a konkurencia.

Végül pedig, nagyon fontos, hogy ne szigetelődj el, építsd a kapcsolataidat! Ez egyrészt üzletileg is jó, hiszen olyan sok hasznos dolog kijöhet egy együttműködésből. De az ismerkedésnek az emberi oldala nekem ugyanilyen fontos. Én introvertáltnak tartom magam, ezért nehezen ismerkedem, miközben nagyon is fel tudok töltődni hozzám hasonló, inspiráló szakmabeliek, vállalkozók, nők társaságában, Ez az év nekem arról szólt, hogy erre tudatosan szánjak időt, és mindenkinek csak javasolni tudom az ismerkedést, üzleti és emberi kapcsolatok bővítését."  

Mik a terveid a 2019-es évre?

"Jövő év elején egy új projektet indítok be, aminek a neve: ÉlményHR. Ezzel a projekttel egy modern HR-es közösség létrehozása a célom, ahová olyan vállalati HR-esek csatlakoznak, akik elkötelezetten küzdenek a munkavállalói élmény javulásáért. Sajnos nagyon sok munkahely egyszerűen stresszforrást jelent a munkavállalóknak, és én ezzel a projekttel is ezen szeretnék változtatni. Képzéseket, közösségi programokat fogok tartani vállalati HR-eseknek, hogy ezáltal minél több munkahely pozitív élményt nyújtson a dolgozóinak. Az első posztot még nyáron megírtam, de az igazi start év elején lesz. Nagyon izgulok, rengeteg ötletem van, és már alig várom, hogy a karrier tanácsadói projekt mellett az ÉlményHR is beinduljon. "

               

A bejegyzés trackback címe:

https://innovatin.blog.hu/api/trackback/id/tr7214400274
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása