Írjunk még vállalkozóként blogot vagy már csak az 5-7 másodperces videókra alapozzunk?

Vállalkozóként vándoroltunk már annyit az elmúlt években a különböző online felületeken, hogy kítéve-betéve tudjuk, mi mire való, hol mit kaphatunk meg. Nemrég ugrottunk csak rá a Threads-re, mondván, milyen szuper, ott majd csak írunk, olvasunk...

Ütős horgok nélkül viszont már a szemünk sem rebben, megyünk tovább, kutatva azt a posztot, amely bármilyen szinten is megüti a minimális ingerküszöböt. Úgyhogy talán merész dolognak tűnhet, hogy 2024-ben újra blogoljak, méghozzá nem csak a saját honlapomon.

untitled_design_26.png
Bízva azokban, akik egyébként még ma is szívesen olvasnak és épp azon dolgoznak, hogy vállalkozóként, online praxisépítőként elinduljanak, rákapcsoljanak, újra írok itt is.

Szóval, helló újra itt!

Én is itt kezdtem. 2018-ban kerültek ki ide az első írásaim, elsősorban vállalkozói interjúk formájában. Ez nemcsak lehetőség volt arra, hogy hosszabb lélegzetvételű vállalkozói történeteket mutassak meg honlap nélkül, de ügyfeleteket is hozott az alakulóban lévő vállalkozásom számára.

A blogírás, konkrétabban pedig a vállalkozói interjúk, az induló témámra (tudatos időbeosztás) is segítettek rátalálni. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy címlapra kerülésnek köszönhetően ezrek olvasták néhány posztomat. Erre akkoriban, hirdetés nélkül másképp esélyem sem lett volna.

MIT HOZHAT A BLOGÍRÁS SZÁMODRA KEZDŐ VÁLLALKOZÓKÉNT?

Ha most indítod el a vállalkozásodat, egyáltalán nem biztos, hogy van már saját honlapod. Mert mondjuk nem akarod magad elkészíteni, kiszervezni pedig még túl nagy anyagi terhet jelentene, vagy egyáltalán úgy érzed, hogy még nincs is itt az ideje, mert még extra nehéz lenne megfogalmaznod a rövid és a hosszú bemutatkozást.

Sőt, az is lehet, hogy még a szolgáltatásod vagy terméked sem tisztult le teljes mértékben. Viszont lehet, hogy könnyen megy számodra az írás, és az is előfordulhat, hogy bármennyire is a videók mennek most jól, nem szereted őket elkészíteni, szerkesztgetni.

Ha erős az íráskészséged, hatalmas előnyt jelent egy olyan platform, amely:

1) segít megtalálni, hogy mi is lesz a fő témád

2) ingyenes

3) segítségével sokakhoz eljuthatsz

4) lehetővé teszi, hogy olvasóid, követőid, és esetleg ügyfeleid is lehessenek

Ha abban a helyzetben vagy, hogy szeretnéd felpörgetni az online jelenlétedet, hogy minél több tapasztalatot és ügyfelet szerezz vállalkozóként, gondold át, hogy mely online felületek jelenthetik a kiindulási alapot ahhoz, hogy a saját tempódban elkezdd a megvalósítást. 

Elképzelhető, hogy kizárólag rövid videós tartalmakat készítesz majd, de az is lehet, hogy szívesen írnál hosszabb, szakmai szöveget is, akár a rövid tartalmaid kiegészítéseként vagy helyett.:)

Amit javasolni tudok, hogy egyszerre egy felületet tapasztalj ki, és amikor azt már stabilan és rendszeresen jól használod, jöhet valami újdonság, amellyel szélesítheted és színesítheted a marketing eszköztáradat.

 

Ha a rövidebb tartalmaimra is kíváncsi vagy, kövess az instagramon is, ha pedig személyesebb, biztonságosabb közegben érzed magad komfortosan, akkor csatlakozz az Elindítom a vállalkozásomat zárt csoporthoz!

A szolgáltatásaimról ITT olvashatsz.

 

 

Kép: Canva

GIF forrása

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://innovatin.blog.hu/api/trackback/id/tr8418323905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása